Кузін розповів, коли українцям очікувати на локдаун

19:39, 22 октября 2021
Тотальне посилення карантину в Україні найближчим часом поки не обговорюється.
Кузін розповів, коли українцям очікувати на локдаун
Джерело фото: prm.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров'я України поки не обговорює можливість введення тотального локдауну. У тому числі в «червоних» зонах адаптивного карантину. Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін телеканалу «Дім».

Кузін зауважив, що все буде залежати від епідемічних показників, прописаних у постанові Кабінету Міністрів №1236.

«Ця постанова — досить ефективний інструмент регулювання. Вона дає змогу вводити профілактичні протиепідемічні заходи завчасно, тобто тоді, коли ми бачимо тільки початок підйому рівня захворюваності», – зазначив він.

Уже п’ять регіонів рішенням Державної комісії ТЕБ та НС переведені до «червоної» зони. Очікується також, що з 23 жовтня буде переведена ще одна область, шоста.

«Залежно від того, які цифри будуть реєструватися у нас навіть після введення «червоної» зони в цих областях, буде залежати необхідність або відсутність необхідності введення більш широкого локдауну. Але поки про це не йдеться. Міністерство охорони здоров’я закликає максимально приділяти увагу двом основним речам: якомога швидше вакцинуватися і дотримуватися тих вимог, які встановлені щодо коронавірусної хвороби», – сказав Кузін.

Крім того, він зауважив, що тотальне посилення карантину найближчим часом поки не обговорюється.

«Зараз ми спостерігаємо за цією ситуацією. Зараз ідеться тільки про те, щоб точково, на рівні кількох областей, встановлювати «червоний» рівень епідемічної небезпеки», – каже лікар.

«Коли ми з вами розмовляємо про посилення локдауну, то повинні говорити про ті фактори, які його провокують. Є кілька основних ключових моментів, з якими зараз стикається Україна», – сказав Кузін.

Крім того, він додає, що є всі можливості, щоб адекватно пережити пікові навантаження, сприйняти. Є два основні чинники, які впливатимуть на це: рівень вакцинації населення і те, наскільки люди будуть дотримуватися протиепідемічних та профілактичних вимог, які зараз встановлені для кожного рівня епідемічної небезпеки.

«Завдяки цим двом факторам ми можемо адекватно пережити чергову хвилю підйому захворюваності на коронавірусну інфекцію і максимально її згладити – настільки, щоб вона не спричиняла підвищеного навантаження на систему охорони здоров’я», – підсумував експерт та додав, що зараз система готується до того, щоб максимально ефективно протистояти коронавірусній інфекції.

Також «Судово-юридична газета» писала, коли закінчиться пандемія коронавірусу: відповідь Ляшко.

Крім того, громадянам із «червоної» зони нададуть більшу субсидію: на скільки підвищать.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України