Кабмін затвердив розпорядження про початок роботи БЕБ

08:39, 25 ноября 2021
БЕБ розпочав роботу із 25 листопада.
Кабмін затвердив розпорядження про початок роботи БЕБ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України оприлюднив розпорядження від 24 листопада 2021 р. № 1493-р «Про початок діяльності Бюро економічної безпеки», – повідомляє Урядовий портал.

Документ передбачає наступне:

Погодитися з пропозицією Бюро економічної безпеки про початок його діяльності та можливість виконання зазначеним Бюро функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Таким чином, 25 листопада згідно із законом в Україні має стартувати робота нового органу – Бюро економічної безпеки (БЕБ). Наразі рекордними темпами йде відбір співробітників БЕБ (докладніше у сюжеті Право ТБ за посиланням).

Також «Судово-юридична газета» повідомляла, що БЕБ готове до запуску: проект постанови щодо початку діяльності направлено на погодження. Так, Бюро економічної безпеки у встановлений законом строк, до 25 листопада 2021 року, встигло укомплектуватися на 30% від загальної штатної чисельності центрального апарату Бюро, що дозволяє органу розпочати роботу.

Під час засідання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності 17 листопада директор БЕБ Вадим Мельник розповідав, що очікувана дата запуску БЕБ – 25 листопада. «Центральний апарат (ЦА) БЕБ є окремою юридичною особою, тому згідно із законодавством набір 30% ЦА (це 210 осіб від 700) дасть можливість запустити ЦА БЕБ. І ці 210 осіб дають можливість запустити процеси з конкурсів на базі БЕБ та формування апарату територіальних управлінь», - зазначив Мельник. «30% центрального апарату буде набрано до 25 листопада, доки ми від цієї цифри не відходимо. Так, ми зараз дивимося, що є перепони навіть щодо негайного звільнення осіб, які виграли конкурси, ми зараз працюємо над цим питанням. І продовжуються спецперевірки. Але конкурсні процедури вже закінчено», – додав він.

Крім того, директор БЕБ заявив про готовність приймати кримінальні провадження та назвав ключову проблему Бюро.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва