Зеленський відповів на петицію про встановлення справедливих зарплат держслужбовцям

13:19, 9 февраля 2022
Глава держави зазначив, що Денису Шмигалю запропоновано забезпечити згідно з компетенцією опрацювання порушених в електронній петиції питань.
Зеленський відповів на петицію про встановлення справедливих зарплат держслужбовцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію № 22/124882-еп «Про встановлення справедливих заробітних плат державним службовцям».

Раніше петицію підтримали 25 477 громадян.

Зазначається, що відповідь Президента на петицію була оприлюднена 8 лютого.

«Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» мною розглянуто розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 21.10.2021 громадянином Ю.М.Піжуком електронну петицію «Петиція про встановлення справедливих заробітних плат державним службовцям», яку підписали понад 25 тисяч громадян. У зазначеній петиції, зокрема, наголошується на необхідності перегляду підходів у системі оплати праці державних службовців.

Дякую всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади і суспільства, як електронна петиція, та висловив відповідну позицію.

Стосовно порушених у петиції питань зазначаю таке.

Згідно із Законом України «Про Кабінет Міністрів України» Уряд України організовує проведення єдиної державної політики у сфері державної служби, здійснює заходи щодо кадрового забезпечення органів виконавчої влади, забезпечує проведення бюджетної, фінансової політики, політики у сферах праці та зайнятості населення.

Відповідно до Закону України «Про державну службу» Кабінет Міністрів України затверджує порядок формування фонду оплати праці державних службовців у державному органі. Схема посадових окладів на посадах державної служби та умови оплати праці державних службовців, з якими укладаються контракти про проходження державної служби, визначаються Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби.

З метою удосконалення системи оплати праці державних службовців розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 травня 2020 року № 622 схвалено Концепцію реформування системи оплати праці державних службовців.

З огляду на викладене Прем'єр-міністру України Д.Шмигалю запропоновано забезпечити згідно з компетенцією опрацювання порушених в електронній петиції питань.

Про результати їх розгляду автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України», — сказано у відповіді Президента.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, коли державним службовцям підвищать зарплату.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду