Рада продовжила на рік закупівлю ліків за державні кошти у міжнародних організацій

11:11, 22 апреля 2022
Пояснюють необхідністю закупівлі вакцин від COVID-19.
Рада продовжила на рік закупівлю ліків за державні кошти у міжнародних організацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт за реєстраційним номером 6416 про внесення змін до пункту 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них та продовжила на рік закупівлю ліків у міжнародних організацій за державні кошти. За відповідне рішення проголосували 266 народних депутатів

Законом внесено зміни до перехідних положень закону «Про публічні закупівлі» та продовжити закупівлю ліків за державні кошти у міжнародних організацій до 1 квітня 2023 року.  Наразі термін закупівлі ліків у міжнародних організацій визначено до кінця березня 2022 року.

Аналогічні зміни вносяться до закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів та медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі».

На вказані закупівлі не поширюється дія закону про публічні закупівлі.

Як зазначається у пояснювальній записці, з кожним роком перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються із залученням міжнародних спеціалізованих організацій, зменшується, а відповідні напрями закупівель державним підприємством «Медичні закупівлі України» як особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров'я. Водночас, на думку авторів, залишається необхідність продовжити закупівлю ліків за державні кошти у міжнародних організацій.

Зокрема, планується продовжити залучення до закупівель спеціалізовані міжнародні організації для закупівлі у 2022-2023 роках вакцини проти COVID-19 та лікарських засобів для лікування COVID-19 у провідних виробників таких препаратів, з якими спеціалізовані організації мають довгострокові контракти.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у квітні уряд спростив процедури реєстрації та обігу лікарських засобів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду