ТОП-5 видів страхування з початку війни: рейтинг НБУ

13:21, 20 мая 2022
У НБУ розповіли про п’ять найбільш поширених видів страхових послуг, які зараз стануть у нагоді.
ТОП-5 видів страхування з початку війни: рейтинг НБУ
Джерело фото: auto.24tv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Майже три місяці українці потерпають від наслідків агресії Росії, зосереджуючи увагу на безпеці своїх родин і захисті від прямих загроз війни. Але залишаються й інші небезпеки, захист від яких відійшов на других план, хоча ймовірність їх настання ніяк не зменшилася. Це пошкодження авто, травми та інші проблеми зі здоров’ям тощо.

У НБУ розповіли про п’ять найбільш поширених видів страхових послуг, які і зараз стануть у нагоді:

  1. Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів – «автоцивілка» (внутрішній договір, що діє на території України та договір міжнародного страхування «Зелена картка»), що покриває збитки, завдані третім особам власником полісу у випадку дорожньо-транспортної пригоди.
  2. Страхування транспортних засобів від ризиків пошкодження, знищення внаслідок ДТП, стихійних явищ, пожежі та інших ризиків, а також викрадення (страхування КАСКО).
  3. Страхування виїжджаючих за кордон, метою якого є захист від непередбачуваних витрат у випадку раптового захворювання або настання нещасного випадку в іншій країні.
  4. Добровільне медичне страхування, за яким страхова компанія організує надання медичних послуг та оплатить їх вартість (у тому числі медикаменти) у разі розладу здоров’я застрахованого.
  5. Страхування рухомого та нерухомого майна на випадок втрати або пошкодження внаслідок пожежі, природних явищ, крадіжки та інших ризиків.

У НБУ зазначають, що попри труднощі, пов’язані з веденням бізнесу в умовах воєнного стану, ринок страхування в Україні стабільно працює.

«Національний банк послідовно відстоює стабільність фінансової системи України та вживає усіх необхідних заходів для підтримання усіх учасників ринку страхування», - сказано у повідомленні.

Крім того, ми розповідали, як українцям отримати право на медичну допомогу в Чехії: роз'яснення.

Також «Судово-юридична газета» писала, у яких випадках українці за кордоном можуть оформити лікарняний та отримати державні соцвиплати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва