Конкурс на должность директора НАБУ: Комиссия разъяснила вопрос рейтингов кандидатов

11:55, 24 февраля 2023
Комиссия отметила, что понятия общего рейтинга в конкурсе не существует. Квалификационный рейтинг в конкурсе на первом и втором этапах был использован исключительно для определения кандидатов для дальнейшего участия в конкурсе.
Конкурс на должность директора НАБУ: Комиссия разъяснила вопрос рейтингов кандидатов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комиссия по проведению конкурса на занятие должности директора НАБУ разъяснила вопросы рейтингов кандидатов. Об этом говорится на Facebook-странице Комиссии.

«Згідно правил конкурсу на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро України передбачено лише кваліфікаційний рейтинг кандидатів за результатами етапів тестування на знання законодавства із використанням комп’ютерної техніки та тестування загальних здібностей із використанням комп'ютерної техніки.

Результат етапу тестування згідно набраних балів - 22 кандидати, яких допущено до участі у наступних етапах конкурсу.

Виконання практичного завдання й оцінювання особистих компетенцій, а також етап співбесід щодо доброчесності та критерію компетенції не передбачає оцінювання в балах, тому жоден рейтинг не складається.

Відтак, поняття загального рейтингу у конкурсі не існує. Кваліфікаційний рейтинг у конкурсі на першому та другому етапах був використаний виключно з метою визначення кандидатів для подальшої участі у конкурсі.

Після завершення комісією співбесід з усіма кандидатами, члени комісії зберуться на окреме засідання для обговорення кандидатів без їх присутності, щоб через голосування відібрати трьох кандидатів, які відповідають вимогам посади Директора НАБУ, та мають кращі професійний досвід, знання і якості для виконання службових обов’язків.

Ці три відібрані кандидати будуть подані на розгляд Прем’єр-міністру України.

Нагадуємо, що у випадку встановлення невідповідності кандидата чи кандидатки критерію доброчесності, він чи вона припиняють участь у конкурсі і, відповідно, не проходитимуть співбесіду щодо відповідності критерію компетентності», — сказано в сообщении.

Ранее мы сообщали, что 21 кандидат пройдет собеседование о доброчестность.

Также мы писали, что Детектив НАБУ Александр Рыковцев объяснил, как его жене удалось купить биткоины, когда он ушел с работы в налоговой милиции, где он получил 3800.

К кандидату на директора НАБУ Вероники Плотниковой возникли вопросы о декларировании гонораров от общественных организаций.

Руководитель Управления внутреннего контроля НАБУ Роман Осипчук объяснил, как его семья приобрела квартиры в Киеве и пользуется ли он служебным автомобилем в собственных целях.

Комиссия по отбору директора НАБУ поинтересовалась причинами выездов за границу детектива НАБУ Виктора Павлищука.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду