У Будапешті влаштували протест проти уряду Орбана: причина

15:25, 17 липня 2022
Угорці влаштували акцію протесту проти політики чинного уряду Віктора Орбана.
У Будапешті влаштували протест проти уряду Орбана: причина
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Близько тисячі угорців влаштували акцію протесту проти політики чинного уряду Віктора Орбана. Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, у середу, 13 липня, на тлі запровадження надзвичайної ситуації в енергетичній сфері Угорщина скасувала обмеження цін на комунальні послуги для деяких домогосподарств.

Також уряд Угорщини також оголосив про зміну до оподаткування малих підприємств (так званий податок КАТА), через що сотні тисяч із них втрачають доходи.

Як наслідок, лідер об’єднаної угорської опозиції Петер Маркі-Зай закликав до акції протесту проти політики Віктора Орбана. А проте, навіть у Будапешті, де опозиція мала найбільшу підтримку на виборах, великої кількості людей на антиурядовій демонстрації не було.

Зазначається, що економічна ситуація в Угорщині залишається складною. Попри обмеження цін на паливо й деякі товари першої необхідності, інфляція в червні становила 11,7% - це найвищий за останні два десятиліття показник.

Національна валюта Угорщини – форинт – також впала до рекордних рівнів проти євро, а національний банк країни був змушений різко підвищити облікову ставку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду