Польське представництво Amnesty International виступило із засудженням дій РФ в Україні

09:28, 6 серпня 2022
Польська Amnesty International засудила дії РФ в Україні.
Польське представництво Amnesty International виступило із засудженням дій РФ в Україні
Джерело фото: KITTY KLEIST-HEINRICH
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Польське представництво міжнародної правозахисної організації Amnesty International через день після виходу її звіту опублікувало заяву, в якій засудило злочини російської армії в Україні.

У повідомленні під назвою «Заява Amnesty International Polska щодо механізмів документування порушень гуманітарного права» наголошується, що «Amnesty International послідовно засуджує вторгнення Росії в незалежну Україну та постійно закликає притягнути російські війська до відповідальності за вчинені військові злочини та за грубі порушення Росією міжнародного гуманітарного права».

«Незалежність, неупередженість та обґрунтованість є основними принципами діяльності нашої організації. Ми знаємо, що в умовах оборонної війни – прямого збройного зіткнення з силами вторгнення – виникають ситуації, коли близькість бойових дій ускладнює забезпечення безпеки цивільного населення. Тому ми постійно закликаємо максимально захистити їх у будь-якій ситуації», - йдеться у заяві.

Далі перераховуються випадки порушень: «Наразі зафіксовані нами випадки порушень стосуються, зокрема, цілеспрямовані або нерозрізнені напади на мирних жителів і страти цивільних осіб російською армією, російські військові злочини, в т.ч. у Київській області та Маріуполі, гуманітарні катастрофи, спричинені регулярними обстрілами, а також облогами міст росіянами. З початку війни ми накопичили низку висновків щодо незаконної гуманітарної діяльності, які систематично публікуємо, просуваючись у зборі доказів порушень прав українського цивільного населення».

«Amnesty International надає першочергову увагу забезпеченню прав людини та захисту життя цивільних осіб і продовжуватиме працювати над дотриманням загальнообов’язкових принципів міжнародного гуманітарного права», - сказано у заяві.

Посол Великобританії про доповідь Amnesty International: Єдине, що загрожує українцям – російські ракети і зброя.

Нагадаємо, що раніше також відреагували в ОП та МЗС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду