Єврокомісія розширила терміни дії захисту для українських біженців: що відомо

08:00, 12 жовтня 2022
Біженці отримають захист у ЄС ще на рік.
Єврокомісія розширила терміни дії захисту для українських біженців: що відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Єврокомісія розширила терміни дії захисту для українських біженців. Дія відповідних правил щодо тих, хто рятується від війни в Європі, буде продовжена щонайменше до березня 2024 року. Про це повідомляє Republic World.

Біженці війни з України отримають захист у ЄС ще на рік. Відповідні правила будуть продовжені принаймні до березня 2024 року, як заявила в понеділок у Брюсселі єврокомісар із внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

«Сьогодні вранці ми прокинулися, почувши, як падають бомби на Київ, Одесу, Львів та інші міста. Це лише демонструє, наскільки важливо продовжувати надавати підтримку Україні та демонструвати солідарність з українцями. Сьогодні ми говоримо про підтримку ЄС, яку ми надаємо українським біженцям як у ЄС, так і тим, хто хотів би повернутися додому», - додали в Єврокомісії.

Єврокомісар оголосила, що Директива про тимчасовий захист продовжена до березня 2024 року.

«Те, що ми побачили сьогодні вранці, також дає змогу чітко зрозуміти, що ми продовжуватимемо вітати всіх, кому доведеться їхати до ЄС», - зазначила вона.

За словами Йоханссон, наразі близько 4,2 мільйона українців в ЄС знаходяться під тимчасовим захистом. Друге оголошення Йоханссон зробила для тих українців, які планують повернутись додому на тривалий час.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва