Ордер на арешт Путіна: КС Вірменії схвалив ратифікацію парламентом Римського статуту

14:15, 24 березня 2023
Згідно з рішенням Конституційного суду Вірменії, зобов'язання, закріплені в Римському статуті, не суперечать конституції країни.
Ордер на арешт Путіна: КС Вірменії схвалив ратифікацію парламентом Римського статуту
Фото: oc-media.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 24 березня, Конституційний суд Вірменії визнав зобов'язання, закріплені в Римському статуті Міжнародного кримінального суду, підписаному 17 липня 1998 року, такими, що відповідають Конституції Республіки Вірменія  і таким чином підтримав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна, який видав МКС. Рішення озвучив голова Конституційного суду Арман Діланян, передає «Арменпресс».

Таким чином, влада Вірменії буде зобов'язана затримати на своїй території Володимира Путіна та Марію Львову-Бєлову, щодо яких Міжнародний кримінальний суд виписав ордери на арешт.

Голова Конституційного суду Арман Діланян повідомив, що окрему думку висловили судді Грайр Товмасян, Араїк Тунян і Єрванд Хундкарян.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна та Марії Львової-Бєлової в зв’язку з депортацією дітей.

Кроме того, депутати Ради закликали держави-учасниці Римського статуту допомогти доправити Путіна до Гааги.

Додамо, які країни визнають юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, та чи визнають її у США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва