ПАРЄ підтримала «формулу миру» Президента Зеленського та вступ України в НАТО

19:54, 22 червня 2023
Також ухвалена резолюція вітає створення Реєстру збитків, завданих агресією рф.
ПАРЄ підтримала «формулу миру» Президента Зеленського та вступ України в НАТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 22 червня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо політичних наслідків агресії рф, в якій підтримала вступ України до НАТО та українську «формулу миру». Про це повідомила членкиня української делегації в ПАРЄ, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

Резолюція, яку ухвалили голосами 80 членів Парламентської асамблеї РЄ, закликає держави-члени Ради Європи, які є членами НАТО, підтримати членство України в НАТО, а також підтримує «формулу миру» Києва й вітає створення Реєстру збитків, завданих агресією рф.

Також ПАРЄ у документі засуджує руйнування Каховської дамби й підтверджує, що російське керівництво «безрозсудно погрожує ядерною війною та використовує окупацію Запорізької АЕС з метою шантажу».

Члени Парламентської асамблеї Ради Європи також закликають продовжувати роботу для створення міжнародного механізму компенсації та Спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії, а також посилювати санкційний тиск та міжнародну ізоляцію держави-агресора.

Серед інших положень документа – заклик притягнути до відповідальності всі приватні військові компанії та союзників росії, які скоюють злочини на території України, а також створити публічний реєстр компаній та фізичних осіб, які працюють в інтересах рф та причетні до обходу санкцій.

Раніше ми писали, що ПАРЄ виступила за повний недопуск росіян та білорусів до Олімпіади в Парижі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва