Навчання українських пілотів F-16 затягнеться до літа 2024 року

14:13, 11 серпня 2023
Навчання українських пілотів F-16 знову стикається із затримками та невизначеністю.
Навчання українських пілотів F-16 затягнеться до літа 2024 року
Джерело фото: BBC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Перша група з шести українських пілотів завершить навчання на американських винищувачах F-16 щонайменше наступного літа. І це вже після низки затримок з боку західних партнерів у впровадженні програми навчання для цього складного винищувача, – повідомляє The Washington Post.

Українські пілоти вже володіють англійською мовою, однак їм ще необхідно успішно пройти чотиримісячні курси англійської мови у Великій Британії для вивчення специфічної термінології, пов'язаної з реактивними винищувачами. Навчальний процес буде проводитися нарівні з наземним персоналом, частина якого може мати менший досвід з англійської мови.

Українські пілоти мали розпочати навчання на винищувачах F-16 у серпні. Українські посадовці заявляють, що це відсуває початок бойової підготовки, яка мала б тривати шість місяців, по січень. Друга група приблизно такої ж чисельності буде готова відповідно через шість місяців після цього, тобто приблизно до кінця наступного року.

Президент США Джо Байден, який більше року відкидав українські прохання про надання F-16, у травні все ж схвалив ідею навчання українських пілотів на цих літаках, а також підтримав передачу F-16 іншими країнами. Данія та Нідерланди погодилися очолити процес навчання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду