У Німеччині бракує перекладачів для навчання українських військових – ЗМІ

21:04, 28 серпня 2023
У Німеччині для навчань українських військових проблемою став кадрова нестача перекладачів зі спеціальної воєнної лексики.
У Німеччині бракує перекладачів для навчання українських військових – ЗМІ
Джерело фото: Мілітарний
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Німеччині виникла проблема Недостатня у нестачі потрібної кількості перекладачів для навчання українських військових. Особлива складність полягає в перекладі спеціалізованої військової термінології, – заявив заступник голови навчальної місії ЄС генерал Мартін Бонн, повідомляє Financial Times.

За словами генерала, Україна та її західні союзники часто стикаються з недостатньо кваліфікованими перекладачами. Особливий виклик становить переклад військової лексики, яка є специфічною і не використовується у повсякденному мовленні.

Видання The Financial Times наголошує на різниці в рівні підготовки та вікових характеристиках. Партнери України у проведенні навчання вважають, що командувачі ЗСУ вважають цілком обґрунтованим не відводити найбільш кваліфікованих військовослужбовців від виконання завдань на передовій.

Однак відзначається висока мотивація українських військових. До кінця поточного року у Німеччині планується навчити 10 тисяч українських військових.

Загалом, Київ планує навчити понад 60 тисяч осіб у військових навчальних центрах Європи та США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва