Росіяни можуть в'їжджати на особистих автомобілях, але не зареєстрованих у Росії, - рішення Єврокомісії

10:56, 10 вересня 2023
Єврокомісія не проти того, щоб росіяни їздили до Європи, ось тільки не на власних автомобілях із російськими номерами.
Росіяни можуть в'їжджати на особистих автомобілях, але не зареєстрованих у Росії, - рішення Єврокомісії
Фото: pmo.ee
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, громадяни рф продовжують активно подорожувати до Європи, знімати звідти блоги та інше, незважаючи на заяви європейських партнерів про посилення санкцій. Деякі подорожують навіть на власних автомобілях, зареєстрованих у росії. Єврокомісія вирішила, що подорожі росіян на власному авто з російськими номерами треба обмежити.

Так, згідно з роз'ясненням громадяни рф тепер не зможуть в'їхати в ЄС на власних автомобілях, зареєстрованих у росії, це розцінюється як заборонений імпорт. Про це повідомили російські ЗМІ.

 «Не має значення, чи використовується транспортний засіб у приватних чи комерційних цілях, якщо він підпадає під митні коди, перелічені в додатку XXI (у тому числі код 8703), і походить чи вивозиться з росії», - сказано в роз'ясненні.

Зазначається, що під митний код 8703 підпадають легкові авто та інші транспортні засоби, призначені для перевезення менш як 10 осіб.

Крім того, заборона може зачепити й інші особисті речі громадян країни-окупанта, у тому числі мобільних телефонів, ноутбуків, косметики та валіз.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду