Ілон Маск попередив про те, що штучний інтелект може загрожувати людству: підсумки засідання Сенату США щодо ШІ

09:15, 15 вересня 2023
Тим часом Білл Ґейтс вважає, що технологія ШІ може допомогти вирішити проблему голоду у світі.
Ілон Маск попередив про те, що штучний інтелект може загрожувати людству: підсумки засідання Сенату США щодо ШІ
Фото: Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Сенаті США відбулося обговорення можливостей й ризиків штучного інтелекту. На закритій зустрічі було більш ніж 60 сенаторами, які розглядають законопроєкт, що регулює цю технологію. Про це пише The Wall Street Journal.

Серед спікерів були власник X (раніше Twitter) Ілон Маск, співзасновник Microsoft Білл Гейтс та CEO Meta Марк Цукерберг. Також були присутні керівник Google Сундар Пічаї, представники Microsoft, Nvidia та IBM разом з лідерами профспілок, правозахисники й інші.

Під час зустрічі Ілон Маск попередив про те, що ШІ може загрожувати людству. Тим часом Білл Ґейтс заявив, що технологія може допомогти вирішити проблему голоду у світі.

Під час засідання присутні погодилися, що уряду необхідно відіграти певну роль у регулюванні ШІ. Незважаючи на цей консенсус і обіцянку Шумера перейти до ухвалення законодавства протягом кількох місяців, зустріч також оголила спірні моменти.

Одне з обговорень було присвячене так званим системам ШІ з відкритим вихідним кодом, які доступні для скачування та модифікації.

Трістан Харріс, голова некомерційного Центру гуманних технологій, стверджує, що зловмисники можуть скористатися системами ШІ з відкритим вихідним кодом, включаючи модель Llama 2, нещодавно випущену Meta Platforms.

Марк Цукерберг заявив, що відкритий вихідний код «демократизує доступ до інструментів, і це допомагає зрівняти правила гри та сприяє інноваціям для людей і бізнесу».

Ще одна точка напруженості була повʼязана з думкою про те, що ШІ є потенційною загрозою для певних професій.

Деякі керівники, які були присутні в залі, стверджували, що встановлення занадто великої кількості обмежень у системах ШІ ставить під загрозу лідерство США у цій технології.

Більшість технічних лідерів уникали камер. Ідучи, Маск сказав журналістам, що не вірить у те, що Конгрес готовий регулювати ШІ, додавши при цьому, що їм також є сенс вивчити це питання, перш ніж писати закон.

Шумер назвав зустріч у середу першою у серії, присвяченій розробці законодавства, спрямованого на швидке впровадження потужних інструментів ШІ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Ганечко
    Олена Ганечко
    член Ради суддів України, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Галина Мигаль
    Галина Мигаль
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • В'ячеслав Пєсков
    В'ячеслав Пєсков
    суддя Великої Палати Верховного Суду