У Латвії хочуть передавати Україні конфісковані авто з російською реєстрацією

17:15, 27 жовтня 2023
Законопроєкт передбачає, що у разі, якщо авто не зареєстроване у Латвії або не виїжджає за межі країни та виявлено його несанкціоноване використання у дорожньому русі, транспортний засіб буде конфісковано.
У Латвії хочуть передавати Україні конфісковані авто з російською реєстрацією
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Латвії Сейм затвердив у першому читанні поправки до Закону «Про дорожній рух», які передбачають заборону перебування в Латвії зареєстрованих у рф транспортних засобів. Про це пише видання «Delfi».

Законопроект передбачає, що власник транспортного засобу, зареєстрованого в рф, повинен буде зареєструвати транспортний засіб або вивезти його з території Латвії протягом трьох місяців з дня набрання чинності законом.

Після закінчення перехідного періоду використання зареєстрованих у росії транспортних засобів у дорожньому русі Латвії буде дозволено, якщо людина перетинає територію країни транзитом.

Транспортний засіб, зареєстрований у рф, зможе перетнути територію Латвії транзитом лише один раз.

При цьому поправки зобов'язують, що перед в'їздом до Латвії особа буде зобов'язана подати інформацію про транспортний засіб, водія транспортного засобу, а також період часу, протягом якого автомобіль братиме участь у дорожньому русі в країні. Період не повинен перевищувати 24 години.

У разі, якщо транспортний засіб не зареєстрований у Латвії або не виїжджає за межі країни та виявлено його несанкціоноване використання у дорожньому русі, транспортний засіб буде конфісковано.

Планується, що конфісковані автомобілі будуть передані Україні, що надасть підтримку у боротьбі з державою-агресором, пишуть у виданні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська