Хакер викрав внутрішні дані компанії OpenAI про розробку технологій штучного інтелекту

12:44, 5 липня 2024
Хакер зміг викрасти дані з дискусій на онлайн-форумі, де співробітники обговорювали новітні технології компанії-розробника ChatGPT.
Хакер викрав внутрішні дані компанії OpenAI про розробку  технологій штучного інтелекту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Хакеру вдалося викрасти внутрішні дані компанії-розробника ChatGPT. Про це повідомляє The New York Times.

Зокрема, хакер отримав доступ до внутрішніх систем обміну повідомленнями OpenAI та викрав інформацію про розробку технологій штучного інтелекту компанії.

Інцидент стався на початку 2023 року, проте загалу стало відомо про нього тільки зараз.

За даними джерел, хакер зміг викрасти дані з дискусій на онлайн-форумі, де співробітники обговорювали новітні технології OpenAI. Проте він не потрапив у системи, де компанія розміщує та навчає штучний інтелект.

Джерела ЗМІ також стверджують, що керівництво OpenAI розповіло про інцидент співробітникам під час загальних зборів в офісі компанії в Сан-Франциско у квітні 2023 року і повідомило про нього раду директорів. Але керівники вирішили не ділитися новиною публічно, оскільки інформацію про клієнтів чи партнерів не викрали.

Вказується, що керівництво не розглядало інцидент як загрозу національній безпеці, оскільки вважало, що хакер був приватною особою, не пов’язаною з іноземним урядом. OpenAI не повідомила про ситуацію ФБР або інші правоохоронні органи.

У деяких співробітників OpenAI ця новина викликала побоювання, що іноземні супротивники, такі як Китай, можуть вкрасти технологію штучного інтелекту, яка – хоча зараз це переважно робочий і дослідницький інструмент – може з часом поставити під загрозу національну безпеку США.

Це також викликало питання про те, наскільки серйозно OpenAI ставиться до безпеки, і викрило розбіжності всередині компанії щодо ризиків штучного інтелекту, вказує видання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду