Андрій Єрмак розповів, коли з'явиться посол України у Пекіні

08:20, 11 серпня 2022
Глава Офісу Президента Андрій Єрмак: «Ми не втрачаємо сподівання на те, що поглиблення контактів на різних рівнях сприятиме тому, що Китай займе більш проукраїнську позицію».
Андрій Єрмак розповів, коли з'явиться посол України у Пекіні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю агенції «Інтерфакс-Україна» на запитання «Ви бачите загрозу зміни позиції Китаю щодо війни в Україні після різкого загострення американсько-китайських відносин у зв'язку з конфліктом навколо Тайваню?» відмітив таке.

«Позиція президента і представників його команди полягає в тому, що Україна дуже зацікавлена в прогнозованих, зрозумілих і взаємовигідних відносинах із Китаєм. З перших днів війни ми говорили про те, що від позиції Китаю, який має серйозний вплив на Російську Федерацію, теж багато залежить. Як ми бачимо, на сьогодні Китай все ще займає нейтральну позицію. Ми сподіваємося, що щонайменше вона такою і залишатиметься. Проте ми не втрачаємо сподівання на те, що поглиблення контактів на різних рівнях сприятиме тому, що Китай займе більш проукраїнську позицію. На наш погляд, вона відповідала би перспективам розвитку наших відносин.

Китай принаймні до війни був нашим найбільшим торговельним партнером. Наші двері відкриті. Далі м'яч на стороні наших китайських партнерів», - зазначив він.

Також він відповів на запитання, коли з’явиться посол України у Пекіні.

«Я знаю, що наше Міністерство закордонних справ дуже серйозно ставиться до позиції майбутнього кандидата. Ця робота не припиняється і є одним із стратегічних і дуже важливих завдань МЗС. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом це питання буде закрито, оскільки посол у Китаї, який гідно представляв би інтереси України особливо в цей період, нам дуже потрібен», - зауважив Андрій Єрмак.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Наталя Мамченко

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді