Українцям пропонують сплачувати внески на пенсію за родичів — міністр

07:17, 18 серпня 2022
За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, пропонується надати можливість родичам застрахованих осіб сплатити внески до Пенсійного фонду, необхідні для отримання пенсії.
Українцям пропонують сплачувати внески на пенсію за родичів — міністр
Фото: telegraf.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці зможуть сплачувати внески до пенсійного фонду на майбутню пенсію за родичів. Про це в ефірі телемарафону заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

На запитання, чи буде продовжена пенсійна реформа під час війни, міністр соціальної політики відповіла: «Так, звісно, пенсійна реформа рухається і ми збільшуємо можливості покращувати свій страховий стаж в солідарній системі і активно готуємося до накопичувальної системи».

Міністр нагадала, що у Верховній Раді вже зареєстровано законопроєкт, яким надається можливість людині заплати за себе страховий внесок до Пенсійного фонду.

Оксана Жолнович також зазначила, що документом також пропонується надати можливість рідним заплатити страхові внески на пенсію.

«Ми свідомі того, що будуть люди передпенсійного віку, які опиняться без роботи. І, звісно, що їм працевлаштуватися буде дуже важко. Тому ми надаємо можливість або їм самим, або навіть їхнім рідним за них заплатити страхові внески, аби ці люди змогли вчасно вийти на пенсію», - зазначила міністр.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 7649 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.

Документ, зокрема, передбачає, що договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування може бути укладено на користь третьої особи, крім особи, інформація про яку відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку.

Форма договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (далі – типовий договір) та порядок його укладання затверджується Пенсійним фондом за погодженням з міністерством соціальної політики і передбачають:

для укладання договору особа повідомляє відомості про: особу, яка (за яку) сплачуються страхові внески (прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), підтверджує відповідність застрахованої особи вимогам цієї частини та ознайомлення та згоду з умовами договору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва