З'їзд суддів має пройти в режимі суттєвої економії бюджетних коштів — Вища рада правосуддя

08:30, 22 вересня 2022
У Раді правосуддя закликають суб'єкти формування ВРП до економії.
З'їзд суддів має пройти в режимі суттєвої економії бюджетних коштів — Вища рада правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищій раді правосуддя закликали суб'єкти формування Ради правосуддя, зокрема з'їзд суддів, провести свої виборчі з'їзди та конференції у максимально економному варіанті. 

«Наразі заплановано проведення з’їздів представників різних правничих професій для обрання суддів Конституційного Суду України та членів ВРП, звертаю увагу, що вказані зібрання передбачають також фінансові витрати, які на сьогодні не компенсуються повною мірою.

Економія має бути у всьому, тому є пропозиція вказані з’їзди, конференції, зокрема з’їзд суддів, провести в режимі суттєвої економії бюджетних коштів, тобто без зайвих витрат, до чого учасники з’їздів та конференцій мають поставитися свідомо та з розумінням”, - зазначено у зверненні на сайті Вищої ради правосуддя.

Втім, слід зазначити, що давно запланований XIX з'їзд суддів, який за новими даними має відбутись восени 2022 року, згідно з позицією Ради суддів, відбудеться в досить економному режимі. Проведення з'їзду заплановано у будівлі Київського апеляційного суду, а не в готелі чи “Жовтневому палаці”, як у минулі роки. Крім того, не виключено, що багатьом делегатам доведеться добиратись до столиці за власні кошти.

Також, як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», XIX з'їзд суддів все ж може спробувати обрати двох суддів Конституційного Суду.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва