Раді рекомендують підтримати законопроєкт про випробувальний термін для бажаючих служити у ЗСУ без досвіду

08:10, 29 листопада 2022
Пропонується передбачити для громадян України, прийнятих на військову службу за контрактом до Збройних Сил України вперше (крім курсантів вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, а також тих, хто раніше проходив військову службу), встановлення обов’язкового випробувального терміну.
Раді рекомендують підтримати законопроєкт про випробувальний термін для бажаючих служити у ЗСУ без досвіду
Фото: ukr.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони рекомендує депутатам ухвалити у першому читанні законопроєкт №8169 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби, яким пропонується встановити обов’язкове випробування на строк до 6 місяців для громадян, які вперше прийняті на військову службу за контрактом.

Законопроєктом пропонується доповнити закон про військовий обов’язок та військову службу новою статтею 24-1 "Випробування при прийнятті на військову службу за контрактом" та передбачити, що: «Для прийнятих на військову службу за контрактом громадян України з метою встановлення їх відповідності військовим посадам може встановлюватися випробування».

Випробування встановлюється строком від одного до шести місяців.

Передбачається, що  порядок проведення випробування встановлюється відповідними положеннями про проходження військової служби та іншими нормативно-правовими актами, якщо інше не передбачено законом.

Зазначається, що військовослужбовці, яких визнано такими, що успішно пройшли випробування, продовжують проходження військової служби за контрактом відповідно у Збройних Силах України або інших військових формуваннях. Строк контакту, згідно з проєктом, від 1 до 10 років.

Як пропонувала «Судово-юридична газета», у Верховному суді пояснили, чи можна оскаржити повістку у суді.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді