Уряд припинив дію угоди з Білорусією, яка передбачала інформування про проведення навчань

07:00, 5 січня 2023
Урядовці ухвалили постанову, якою припинили дію окремих міжнародних договорів між Україною та Білорусією.
Уряд припинив дію угоди з Білорусією, яка передбачала інформування про проведення навчань
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів припинив дію деяких міжнародних договорів України з питань оборони та співробітництва з Республікою Білорусь, які, зокрема передбачали інформування офіційного Мінська про проведення військових навчань Відповідне рішення закріплене постановою Уряду №1435 від 23 грудня.

Згаданим документом у зв’язку з докорінною зміною обставин припинено дію:

Угоди між Урядом України та Кабінетом Міністрів Республіки Білорусь про взаємні поставки у 1995 році озброєння, військової техніки, інших матеріальних засобів та надання послуг для потреб оборони та безпеки, вчиненої 16 грудня 1994 р. у м. Мінську.

Згадана угода передбачала постачання у 1995 році до Республіки Білорусь озброєння, військової техніки, військового майна і запчастин та надання послуг військового призначення.

Крім цього припинено дію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про додаткові заходи довіри і безпеки, вчиненої 16 жовтня 2001 р. у м. Києві. Згадана угода передбачала, що офіційні Київ та Мінськ будуть повідомляти одне одного про військові навчання на територіях держав, якщо в них беруть участь 5 та більше тисяч осіб не менше 100 бойових танків або   не менше 150 бойових броньованих машин, або не менше 75 артсистем калібру 100 мм і більше.

Також втратила чинність угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про проведення спільних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт в галузі озброєння і військової техніки, вчинена 18 жовтня 2005 р. у м. Мінську. Згідно з документом, сторони  здійснюють  співробітництво  при проведенні спільних  науково-дослідних   і  дослідно-конструкторських  робіт  в  галузі  озброєння   і   військової   техніки   на  принципах  рівноправ'я,  партнерства і взаємної вигоди на основі контрактів (договорів) між  підприємствами  і  організаціями держав Сторін, яким відповідно до  національних законодавств держав Сторін надано право здійснення: в Україні   -   міжнародних   передач   товарів   військового  призначення та подвійного використання;

в Республіці  Білорусь - зовнішньоторговельної діяльності зі специфічними товарами, роботами, послугами. 

Також рішенням Уряду втратила чинність угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про взаємну охорону прав на результати інтелектуальної діяльності, що створені та надані в ході двостороннього військово-технічного співробітництва, вчинена 18 жовтня 2005 р. у м. Мінську.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Угода між Україною та Білоруссю про уникнення подвійного оподаткування втратить чинність.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва