Заступник Генпрокурора Олексій Симоненко просить відрядити суддів херсонських судів до Миколаєва

07:10, 6 січня 2023
В Офісі Генпрокуратури вважають за доцільне, щоб судді з Херсонської області здійснювали правосуддя не в Одесі, а у судах Миколаєва.
Заступник Генпрокурора Олексій Симоненко просить відрядити суддів херсонських судів до Миколаєва
Фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко вважає, що суддів, які здійснювали правосуддя у судах Херсонської області та які через об’єктивні обставини не можуть зараз виконувати свої професійні обов’язки на цій території, доцільно перевести до судів Миколаєва. Він обґрунтовує це тим, що органам досудового слідства незручно їздити до Одеси, де здебільшого зараз знаходяться судді з Херсону та області. Про це він заявив на засіданні круглого столу на тему «Діяльність судової влади в умовах воєнного стану: правові, кадрові, економічні виклики та шляхи їх подолання».

Так, правоохоронні органи, слідчі підрозділи, органи прокуратури Херсонщини, за його словами, змінили дислокацію на місто Миколаїв, це найближче розташування.

«Затримується величезна кількість колаборантів. Крім того, ніхто не скасовував загальнокримінальні злочини – мародерство, розбої, грабежі. 

Миколаївські судді наразі дуже завантажені «херсонськими» провадженнями, обранням запобіжних заходів тощо.

Разом з тим, дислокація херсонських суддів здебільшого зараз в Одесі, а слідчі судді частково передислоковані у місто Кривий Ріг.

Що в Одесу, що у Кривий Ріг незручно їздити за обранням запобіжних заходів, за отриманням дозволу на проведення обшуків, тимчасових доступів. Тому велике прохання посилити шляхом відрядження. Тому що поки ідея розмістити суддів в Херсоні, де кожний день обстріли, виглядає утопічно. Але треба організувати роботу херсонських суддів, слідчих суддів, в першу чергу.

Саме херсонські судді в Одесі не є завантаженими, і органам досудового слідства незручно їздити в Одесу, щоб працювати по лінії слідчих суддів. Це безпосередньо питання відрядження херсонських суддів до Миколаєва», - підкреслив Олексій Симоненко.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області