Депутати хочуть дозволити приватизацію наукових установ, — законопроєкт

13:25, 14 лютого 2023
У парламенті зареєстрували законопроєкт, яким пропонується виключити наукові установи, включені до Державного реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави, з переліку об’єктів, які не підлягають приватизації.
Депутати хочуть дозволити приватизацію наукових установ, — законопроєкт
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракцій «Слуга народу» та опозиції серед яких голова комітету з економічного розвитку Дмитро Наталуха зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №6102-д про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна, яким зокрема пропонується усунути обмеження щодо продажу Національною академією наук  та Національною академією аграрних наук належного їм майна.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 4 закону «Про приватизацію державного та комунального майна» та виключити з переліку об’єктів, які не підлягають приватизації наукові установи, включені до Державного реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави

Також змінами до зазначеної статті закону пропонується дозволити приватизацію майна державних і комунальних закладів освіти та державних і комунальних закладів охорони здоров'я, яке більше трьох років не використовується в освітній діяльності або для надання медичної та/або реабілітаційної допомоги або послуг з медичного обслуговування населення (медичних послуг).

При цьому законопроєкт передбачає надання можливості Кабінету Міністрів України встановлювати особливості оренди рухомого та нерухомого майна,яке не використовується в діяльності таких закладів протягом більше ніж трьох років поспіль, які належать державним та комунальним закладам освіти.

Чинне законодавство передбачає, що відчуження нерухомого майна Національної академії наук України та національних галузевих академій наук і організацій, що віднесені до їх відання, здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Водночас до переліку об’єктів, приватизація яких заборонена включено наукові установи.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується розширити перелік підстав для припинення договорів оренди державного та комунального майна.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду