ВАКС продовжив судити нардепа від «Слуги народу» Максима Пашковського, але його адвокати не прийшли на засідання

14:53, 27 лютого 2023
Вищий антикорупційний суд продовжив дослідження доказів у справі стосовно недекларування квартири нардепом Максимом Пашковським за відсутності захисників останнього.
ВАКС продовжив судити нардепа від «Слуги народу» Максима Пашковського, але його адвокати не прийшли на засідання
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Адвокати народного депутата Максима Пашковського, який підозрюється в недекларуванні квартири не прийшли на судове засідання Вищого антикорупційного суду. Про причину неявки адвокатів не повідомляється

На самому ж судовому засідання продовжилося дослідження доказів сторони обвинувачення. Суд долучив клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять в особовій справі Пашковського і, за словами прокурора, підтверджують винаймання ним житла. Зокрема йдеться про договір оренди квартири, заяви про компенсацію оренди квартири.

Крім цього були досліджені низка характеризуючих документів

Суд вирішив долучити до матеріалів справи, документи запропоновані обвинуваченням. За словами головуючого на судовому засіданні питання щодо допустимості чи недопустимості доказів буде вирішено пізніше.

Наприкінці засідання головуючий суддя зазначив, що на наступне судове засідання «вже напевно з’являться захисники»

Наступне судове засідання у цій справі заплановане на 1 березня.

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», ВАКС призначив до розгляду справу щодо екснардепа Миколи Мартиненка, який піймався на хабарі

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України