Депутати підтримали звільнення від ПДВ та мита ввезення товарів для безпеки та оборони

16:59, 14 березня 2023
Пропонується звільнити від ПДВ та мита товари, які належать ЗСУ та іншим військовим формуванням, і повертаються в Україну після ремонту.
Депутати підтримали звільнення від ПДВ та мита ввезення товарів для безпеки та оборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу та в цілому законопроєкт №9061 про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання/ввезення товарів для потреб безпеки і оборони у період воєнного стану та пов’язані зміни до митного кодексу, якими пропонується звільнити від ПДВ та мита імпорт товарів для безпеки та оборони.

Законопроєктом пропонується звільнити від оподаткування ПДВ та ввізного мита операції з ввезення на митну територію України товарів, що належать Міноборони, ЗСУ, а також іншим утворенням відповідно до законів України військовим формуванням, розвідувальним органам, органам спеціального призначення з правоохоронними функціями, на які покладено функції із забезпечення оборони держави, поміщені у митний режим переробки за межами митної території України, та/або продуктів їх переробки, які повертаються на митну територію України у митному режимі імпорту після ремонту та/або обслуговування.

Йдеться зокрема про надання податкових пільг на імпорт автомобілів спеціального призначення, радіолокаційних станцій та причепів до них мобільних ремонтних майстерень, які використовуються в оборонних цілях; пасажирських та вантажних автомобілів звичайного типу, які використовуються в оборонних цілях, та мають легку броню або обладнані з’ємною бронею.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на початку лютого Верховна Рада звільнила від ПДВ та мита імпорт безпілотників та тепловізорів. У третій декаді лютого Президент України Володимир Зеленський підписав закон.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду