Суддя Верховного Суду Микола Лагнюк звільнився у відставку

12:29, 11 квітня 2023
Вже п’ята відставка суддів Верховного Суду у 2023 році.
Суддя Верховного Суду Микола Лагнюк звільнився у відставку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 11 квітня 2023 року звільнила у відставку суддю Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Миколу Лагнюка.

Підставою для задоволення заяви про відставку стали понад 40 років професійного стажу у сфері права.

Зазначимо, що кар’єру судді Микола Лагнюк розпочав ще у 1990 році з посади народного судді Корольовського районного суду м. Житомира. До призначення на посаду судді Микола Лагнюк працював в прокуратурі.

У 1992-1998 роках Микола Лагнюк здійснював правосуддя на посаді судді Житомирського обласного суду, а з 1998 по 2011 роки – на посаді судді Київського міського суду, а згодом Апеляційного суду м. Києва.

У 2011-2017 роках Микола Лагнюк здійснював правосуддя на посаді судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

У 2017 році, за підсумками першого конкурсу у Верховний Суд, Микола Лагнюк був призначений на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Нагадаємо, що у 2023 році звільнились у відставку вже п’ять суддів Верховного Суду. Ще одна суддя звільнилась з посади за власним бажанням.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України