Апеляційна палата ВАКС скасувала обвинувальний вирок екссудді Сергію Кононенку

17:32, 26 травня 2023
Згідно з вироком суду першої інстанції, Вищий антикорупційний суд повторно розгляне справу колишнього судді Ленінського райсуду міста Полтави Сергія Кононенка, якого було визнано винуватим у хабарництві.
Апеляційна палата ВАКС скасувала обвинувальний вирок екссудді Сергію Кононенку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок Вищого антикорупційного суду колишньому судді Ленінського райсуду міста Полтави Сергію Кононенку, яким йому було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років. Відповідну ухвалу було постановлено 26 травня.

Під час судового засідання 26 травня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення, захисту та третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, на вирок ВАКС від 17 серпня 2022 року, яким зазначеного екссуддю було визнано винуватим та позбавлено права обіймати керівні посади строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна. 

Колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони обвинувачення, захисту та третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, скасувавши «вирок Вищого антикорупційного суду» та призначивши новий розгляд справи

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

17 серпня 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав Кононенка винуватим у хабарництві.

За версією слідства суддя висловив прохання та одержав від представника за довіреністю у двох різних цивільних справах неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 3 тис. гривень та 5 тис. гривень за винесення судових рішень на користь позивачів.

Проте суд частково погодився з доводами прокурора та визнав доведеним лише один епізод одержання неправомірної вигоди.

За вироком суду суддю визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Вищий антикорупційний суд відправив ексголову Верховного суду під варту на 60 днів з альтернативою внесення застави у понад 100 мільйонів гривень. Його адвокати 22 травня оскаржили ухвалу ВАКС.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді