Голова правління «Укренерго» пояснив, що має зарплату 420 тисяч грн на місяць ще з 2020 року і її визначили іноземні члени наглядової ради

15:30, 27 червня 2024
Електроенергію треба заощаджувати через відчуття солідарності з усіма, хто перебуває в умовах війни – голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.
Голова правління «Укренерго» пояснив, що має зарплату 420 тисяч грн на місяць ще з 2020 року і її визначили іноземні члени наглядової ради
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Зарплату біля 420 тисяч грн на місяць після сплати податків голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький отримує з 2020 року. Відповідну суму визначили незалежні члени наглядової ради – іноземці. Про це він зазначив в інтерв’ю «Громадському».

«Зарплати членів правління «Укренерго», яких, окрім мене, є чотири, коливаються. Платня може становити близько 250–300 тисяч грн після сплати податків.

Ні про які 2 мільйони гривень на місяць, про які писали у медіа, не йдеться і ніколи не йшлося. Мою зарплату мені встановила Наглядова рада у 2020 році під час призначення на посаду. Я заробляю приблизно 420 тисяч гривень на місяць після сплати податків.

Моя зарплата не змінювалася з 2020 року. При цьому оплата праці персоналу «Укренерго» за цей період зросла в середньому на 70%.

У період пандемії більшість річних премій, які були передбачені контрактом, ми із членами правління не отримували. З початком повномасштабного вторгнення їх просто «заморозили» - зазначив він.

Далі він розʼяснив принцип, за яким визначають заробітну плату.

«У нашій Наглядовій раді більшість незалежних членів — іноземці. Зокрема, в Наглядовій раді у нас працюють два експрезиденти європейського об’єднання операторів енергосистем ENTSO-E. Їм дуже важко пояснити, що таке надбавка за стаж, надбавка за інтенсивність праці тощо. Вони просто оцінили ринок праці у 2020 році й озвучили, яку суму я буду отримувати, і вона містить передбачені законодавством надбавки» - вказав голова правління «Укренерго».  

Також щодо підвищення урядом ціни на електрику він зазначив, що «електроенергію треба заощаджувати».

«Це слід робити не через підвищення тарифів, а через відчуття солідарності з усіма, хто перебуває в умовах війни, коли кожен об'єкт енергетики може бути під загрозою обстрілів та атак. Якщо ми не будемо цього робити, відключення стануть тривалішими.

Я не можу коментувати конкретні обставини цього підвищення, оскільки «Укренерго» не має прямого впливу на тарифи. Наша задача — робити так, щоб енергосистема працювала цілісно, щоб не стався колапс. 

Вважаю, що всі мають бути залучені до енергетичної боротьби з ворогом. Споживачі повинні заощаджувати електроенергію, а енергетики — підтримувати мережі й електростанції. Кожен мусить робити свій внесок» - підкреслив Кудрицький.

Нагадаємо, як раніше писала «Судово-юридична газета», у квітні 2024 року лідером за середньою зарплатою керівництва була Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Так, керівництво НКРЕКП отримувало в квітні середню зарплату 375,6 тисяч грн.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду