Кабмін вніс зміни щодо оплати праці працівників апаратів судів, органів та установ системи правосуддя

08:00, 7 липня 2024
Уряд передбачив, що оплата праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя у 2024 році, які провели класифікацію посад, здійснюється без застосування коефіцієнтів.
Кабмін вніс зміни щодо оплати праці працівників апаратів судів, органів та установ системи правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд 5 липня вніс зміни щодо оплати праці працівників судів.

Зокрема, як вказав представник Уряду в парламенті Тарас Мельничук, передбачено, що оплата праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя у 2024 році, які провели класифікацію посад державної служби, здійснюється відповідно до постанови КМУ від 29.12.2023 N 1409 «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році» без застосування коефіцієнтів.

Також викладено у новій редакції Перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад, затверджений постановою КМУ від 29.12.2023 №1409.

Установлено, що схема посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів, затверджена постановою КМУ від 24.05.2017 №358 «Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя», не застосовується до державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя, що провели класифікацію посад державної служби.

Текст постанови поки не опубліковано.

Нагадаємо, як раніше писала «Судово-юридична газета», з 1 січня 2024 року оплата праці державних службовців має здійснюватися на основі класифікації посад державної служби та системи грейдів.

Постановою Кабміну від 29 грудня 2023 року №1409 з 1 січня запроваджено систему оплати праці для держслужбовців на основі класифікації посад.

Однак у переліку типових посад в межах рівнів посад, що затверджений постановою №1409, відсутні посади державної служби, які наявні лише в судах, органах та установах в системі правосуддя.

З огляду на зазначене, ДСА було розроблено та направлено до Кабміну проект постанови «Питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя на основі класифікації посад у 2024 році», який запропоновано затвердити перелік типових посад державної служби в системі правосуддя в межах рівнів посад.

За результатами розгляду листа ДСА прем’єр-міністр Денис Шмигаль надав Національному агентству з питань державної служби (НАДС) доручення про розгляд та внесення відповідного проекту акта.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду