ВККС оголосила про позаштатну ситуацію: під час іспиту у процедурі кваліфоцінювання виявлено некоректність згенерованих тестових запитань

13:42, 9 липня 2024
Неодноразово повторювались однакові запитання у кожному варіанті кожного учасника іспиту.
ВККС оголосила про позаштатну ситуацію: під час іспиту у процедурі кваліфоцінювання виявлено некоректність згенерованих тестових запитань
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) повідомила про позаштатну ситуацію, яка відбулася при проведенні кваліфікаційного іспиту 9 липня.

Як зазначили у ВККС, 9 липня 2024 року під час складення іспиту у межах процедури кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді судді та кваліфікаційного оцінювання у зв’язку з накладенням дисциплінарного стягнення відбулась позаштатна ситуація.

Після оголошення про початок складення анонімного письмового тестування, учасниками іспиту було виявлено у тестових зошитах некоректність згенерованих тестових запитань. Неодноразово повторювались однакові запитання у кожному варіанті кожного учасника іспиту.

Після виявлення зазначеної позаштатної ситуації, час проведення анонімного письмового тестування було зупинено та зібрано в учасників іспиту тестові зошити роздані перед оголошенням про початок складення тестування.

Окрім цього, було невідкладно повідомлено розробника Системи автоматизації робочих процесів Комісії, а також Департамент контррозвідки Служби безпеки України, Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Комісія наголошує, що дана Система була впроваджена в експлуатацію та використовується з 20.09.2016 року. За період її використання було проведено 124 анонімних письмових тестувань і під час їх проведення не було зафіксовано жодних технічних збоїв.

«Інформуємо про те, що після встановлення причин технічних збоїв кваліфікаційний іспит буде негайно відновлено та проінформовано суспільство і суддів» - заявили у ВККС.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду