Для мене дуже важливо, щоб гроші, які виділені на зброю Україні, прийшли саме в виді зброї саме Україні – Президент

15:35, 15 липня 2024
Володимир Зеленський наголосив на важливості того, щоб військова допомога від партнерів не «розмивалася до дорозі» на інші потреби: «Якщо у вас в пакеті написано 40 млрд військової допомоги – то важливо, щоб ці 40 млрд у виді саме зброї прийшли, а не потім ви з’ясували, що прийшло на 7 млрд, а все інше десь там «по дорозі» на ті чи інші речі витратили».
Для мене дуже важливо, щоб гроші, які виділені на зброю Україні, прийшли саме в виді зброї саме Україні – Президент
Джерело фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Важливим є те, щоб суми військової допомоги від міжнародних партнерів не «розмивалися» на інші потреби, поки доходять на відповідні цілі. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час прес-конференції 15 липня.

Нагадаємо, лідери країн-членів НАТО ухвалили рішення щодо довгострокової підтримки України, яке передбачає надання щонайменше 40 мільярдів євро протягом 2025 року.

«Я хотів би, щоб було розуміння щодо координації і цих 40 млрд.

Уявіть собі, що та чи інша держава надає вам військову допомогу, ви домовилися. США або інші країни. І є серйозна сума, про яку чуємо ми, а також суспільство тієї країни, яка виділяє цю суму.

І хоче зрозуміти, якщо виділяли таку суму, сплачували податки – а чому надходило повільніше, а чому надходило не все, а куди діваються гроші? І ця координація це дуже важливо, і якщо НАТО з цим справиться, це буде прорив. Тому що є головна річ, про яку ми домовлялися з Єнсом Столтенбергом.

Для мене дуже важливо, щоб гроші, які виділені на зброю Україні прийшли в виді зброї Україні. А не в виді транспорту, ще чогось, гуманітарних пакетів і так далі. Це окремі речі. Якщо ми говоримо про гуманітарну допомогу – ми вдячні, вона важлива. Але якщо у вас в пакеті написано 40 млрд військової допомоги – то важливо, щоб ці 40 млрд у виді саме зброї прийшли. А не потім ви з’ясували, що вам прийшло на 7 млрд, а все інше десь там по дорозі на ті чи інші речі витратили. Тому ця координація важлива, щоб дійшло все, а не «розмазалося», - відмітив Президент.

Автор: Наталя Мамченко м

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду