Кабмін доручив звірити дані Демографічного реєстру з даними реєстру платників податків

12:43, 30 вересня 2024
Уряд вніс зміни щодо проведення верифікації деяких реєстрових даних фізичних осіб.
Кабмін доручив звірити дані Демографічного реєстру з даними реєстру платників податків
Джерело фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін доповнив перелік даних, які підлягають актуалізації за результатами проведення верифікації інформації про фізичних осіб на підставі даних, що обробляються в інформаційних ресурсах, позиціями щодо звірки даних Єдиного демографічного реєстру з реєстром платників податків.

Так, до кінця вересня має бути забезпечено проведення верифікації шляхом автоматизованого порівняння даних державних інформаційних ресурсів – Демографічного реєстру та Державного реєстру фізичних осіб — платників податків, а також здійснено актуалізацію даних за результатами верифікації шляхом їх внесення автоматизованим способом до державних інформаційних ресурсів.

Відповідні зміни внесені постановою від 26 вересня 2024 р. № 1113, яка стосується затвердження Порядку формування та перевірки електронних посвідок на постійне проживання та електронних посвідок на тимчасове проживання та їх електронних копій.

Як зазначено у постанові, для формування е-посвідки на постійне проживання та е-посвідки на тимчасове проживання використовується інформація, передана до Порталу Дія відповідно до вимог законодавства (крім відцифрованих відбитків пальців рук особи) з Демографічного реєстру та Державного реєстру фізичних осіб — платників податків.

Е-посвідка на постійне проживання та е-посвідка на тимчасове проживання формуються безоплатно засобами Порталу Дія за бажанням особи, яка в установленому законодавством порядку отримала посвідку на постійне проживання або посвідку на тимчасове проживання.

Нижче наводимо постанову Кабміну щодо верифікації даних.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Центральна виборча комісія ухвалила рішення про відновлення функціонування ІКС «Державний реєстр виборців» у частині обліку виборчих дільниць, які існують на постійній основі.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду