Кабмін встановив, що тексти нормативно-правових актів слід оформлювати шрифтом цифрової держави e-Ukraine

16:15, 15 жовтня 2024
Текст нормативно-правового акта, що розміщується на веб-сайтах субʼєктів правотворчої діяльності, оформляється з використанням шрифту e-Ukraine, який розроблявся приватним агентством.
Кабмін встановив, що тексти нормативно-правових актів слід оформлювати шрифтом цифрової держави e-Ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін 15 жовтня затвердив Стандарт шрифтового оформлення тексту нормативно-правового акта, що використовується під час його розміщення на веб-сайтах субʼєктів правотворчої діяльності.

Передбачено, що текст нормативно-правового акта, що розміщується на веб-сайтах субʼєктів правотворчої діяльності, оформляється з використанням шрифту e-Ukraine в накресленнях Regular, Light.

Зазначимо, що цей шрифт «цифрової держави» розроблявся на замовлення приватним агентством. Його використовують при оформленні веб-порталів Мінцифри та Міноборони.

Відповідні зміни затверджені, як того вимагає Закон «Про правотворчу діяльність».

Однак сам закон про правотворчу діяльність вводиться в дію через один рік з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Уряд вирішив нарешті передати адміністрування Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів, включно з функціями збереження даних і захисту їх від руйнування, з рук приватної компанії («Ліги») до держави. Це випливає з постанови Кабміну від 29 березня 2024 р. №359 про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів, доступу до нього та користування ним. Цим рішенням Уряд доручив разом з технічним адміністратором Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів (ТОВ «ІАЦ «ЛІГА») перенести інформацію із збереженням її цілісності, зв’язків між нормативно-правовими актами та всіх інших відомостей з Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів, який діяв до введення в дію цієї постанови, до впровадженого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Втім, ці зміни набудуть сили після введення в дію закону про правотворчу діяльність, тобто, вже після воєнного стану.

Нагадаємо, раніше Уряд не зважив на закон про правотворчу діяльність, і вирішив протокольним рішенням «з окремих питань» від 8 жовтня, яке офіційно не оприлюднено і лише випадково потрапило у медіа, фактично зупинити дію частини норм постанови Кабміну №76 стосовно критеріїв бронювання.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віктор Остапук
    Віктор Остапук
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Олеся Артоуз
    Олеся Артоуз
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду