Судам передадуть нові будівлі і зали

09:15, 12 червня 2017
Матеріально-технічне оснащення судів буде поступово поліпшуватися, а кількість залів судових засідань буде збільшено.
Судам передадуть нові будівлі і зали
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2017 році очікується серйозне поліпшення матеріально-технічного оснащення судів. Про це 9 червня, під час робочої наради керівництва ВССУ з головами апеляційних судів, повідомив голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.

За його словами, поступово буде вирішуватися проблема з залами засідань. В даний час не вистачає майже 1700 залів судових засідань. Вирішити проблему передбачається за рахунок Національного банку України, який в лютому 2017 року розпочав ліквідувати свої регіональні відділення. Як зазначив глава судової адміністрації, вже досягнута домовленість, що Національний банк передасть практично всі свої приміщення в регіонах саме судовій владі. Приміщення Національного банку будуть передані судовій адміністрації в Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Тернопільській і Чернігівській областях.

Ведуться переговори про передачу об'єктів Нацбанку і в інших областях. При цьому приміщення будуть передаватися зі всіма меблями, серверами і офісною технікою.

Також у всіх загальних апеляційних судах створять режимно-секретні відділи і буде обладнаний хоча б один зал, призначений для розгляду справ з секретною інформацією. Зараз такими залами технічно обладнані і отримані на них відповідні сертифікати безпеки від Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації тільки сім загальних апеляційних судів з 24. Ще в семи судах такі зали обладнані, але поки немає сертифікатів безпеки Держслужби спеціального зв'язку.

Ще в двох апеляційних судах — апеляційних судах Донецький і Луганський областей — буде вирішена проблема відсутності спеціального державного зв'язку, що використовується для закритих переговорів.

Згідно з планами судової адміністрації, протягом двох-трьох років будуть приведені в порядок будівлі судів і їх санвузли.

За словами Зеновія Холоднюка, готується впровадження системи електронного суду. Для цього планується закупити ще близько 300 серверів до вже закуплених в 2016 році 166 серверів. У кожному суді будуть зали, обладнані системою відеоконференцзв'язку.

Нагадаємо, що бюджет судової влади на 2017 рік становить 8 млрд 632 млн грн. На капітальні видатки передбачені 813 млн грн; з них 200 млн грн передбачені на придбання комп'ютерів, сканерів, принтерів, серверів і т. д. У 2016 році на потреби судової влади були виділені лише 5 млрд 303 млн грн, а в 2015 році - 3 млрд 676 млн грн.

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд