У Вищій раді правосуддя не підтримали скаргу судді на своїх колег

15:43, 11 вересня 2017
Друга Дисциплінарна палата ВРП не знайшла підстав для відкриття дисциплінарної справи щодо суддів ВАСУ.
У Вищій раді правосуддя не підтримали скаргу судді на своїх колег
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула питання про відкриття дисциплінарної справи чи про відмову в такій відносно суддів Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна, Лариси Мороз і Валентина Мороза.

Зі скаргою до ВРП звернувся Павло Скутельник, який виступав учасником судової справи, що розглядається перерахованими власниками мантій. Суть цієї справи полягала в наступному. Раніше заявник здійснював правосуддя в господарському суді. Відносно нього було відкрито кримінальне провадження.

Генеральна прокуратура звернулася до Верховної Ради України з поданням про затримання і арешт. У відповідній постанові депутати прохання правоохоронців задовольнили. Постанову ВРУ заявник оскаржив в суді, вказавши на порушення Регламенту ВРУ в частині визначення термінів.

Вивчивши матеріали, суд постановив, що, хоча терміни дійсно були порушені, це не відбилося на правах заявника. Крім того, він вчасно повідомлявся про засідання, був присутній на них і подавав пояснення. У заяві в ВРП заявник послався на аналогічну, на його думку, справу, у якій ВАСУ виніс протилежне рішення, а також на рішення Європейського суду з прав людини. Незважаючи на аргументи, Палата угледіла незгоду з судовим вердиктом і відмовила у відкритті дисциплінарної справи.

Також відмовлено у відкритті дисциплінарного провадження щодо судді Окружноно адміністративного суду міста Києва Олексія Огурцова.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Друга Дисциплінарна палата ВРП відкрила дисциплінарне провадження щодо київської судді, яка не допустила касаційну скаргу до розгляду.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд