Суддя, якого підозрюють у хабарництві, відсторонений від правосуддя

14:10, 17 жовтня 2017
Рада правосуддя відсторонила суддю з Дніпра від здійснення правосуддя. Геннадія Підберезного не здійснюватиме правосуддя більше місяця.
Суддя, якого підозрюють у хабарництві, відсторонений від правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 17 жовтня відсторонила голову Кіровського райсуду Дніпропетровська Геннадія Підберезного від здійснення правосуддя до 21 листопада. Таким чином, Рада правосуддя задовольнила клопотання Генеральної прокуратури.

Як розповів Вищій раді правосуддя сам суддя Геннадій Підберезний, ще в кінці 2016 — на початку 2017 року він познайомився з якимсь громадянином на ім'я Валентин, який спробував домовитися з суддею про винесення рішення на його користь у цивільній суперечці, який знаходився на розгляді іншої судді Кіровського райсуду Дніпропетровська.

За словами Геннадія Підберезного, він відмовився це зробити. Однак влітку даний громадянин чогось запропонував судді зустрітися з главою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким. Причини, за якими Геннадій Підберезний погодився на зустріч, суддя чітко Раді не пояснив.

Після цього суддя тричі зустрічався з Назаром Холодницьким — 8 вересня, 15 вересня і 21 вересня. Під час останньої зустрічі Геннадій Підберезний і його колишня колега Наталія Овчаренко були затримані.

Геннадій Підберезний заявив, що ніяких грошей на зустріч з Назаром Холодницька він не приносив.

«Судово-юридичній газеті» суддя пояснив, що став жертвою провокації.

«Це була провокація з боку Назара Холодницького», — розповів Геннадій Підберезний виданню.

Втім, будь-які подробиці у справі він повідомити відмовився. Відзначимо, що представник Генеральної прокуратури сьогодні не з'явився для підтримки клопотання про відсторонення судді.

Як зазначив член Ради правосуддя Олексій Маловацький, саме клопотання прокуратури містить в собі численні неточності. Проте, Рада правосуддя вирішила усунути Геннадія Підберезного від здійснення правосуддя.

Нагадаємо, що 21 вересня Геннадій Підберезний і колишня суддя Кіровського райсуду Дніпропетровська Наталія Овчаренко були затримані за спробу дачі хабара Назару Холодницькому в розмірі $300 тис., за версією слідства, за закриття кримінального провадження стосовно Наталії Овчаренко, яка раніше була затримана при отриманні хабара.

4 жовтня Печерський райсуд столиці арештував Геннадія Підберезного на два місяці з правом застави в розмірі 5 млн грн. Відповідну заставу, за словами судді, за нього вніс якийсь підприємець, після чого Підберезний вийшов на свободу. Що стосується Наталії Овчаренко, то в даний час вона знаходиться в СІЗО.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд