У ВРП розподілено майже 12 000 скарг щодо дисциплінарного проступку судді

21:58, 1 грудня 2023
Секретаріат ВРП послідовно щоденно здійснює авторозподіл між членами Вищої ради правосуддя скарг щодо дисциплінарного проступку судді.
У ВРП розподілено майже 12 000 скарг щодо дисциплінарного проступку судді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У ВРП повідомили, що від моменту відновлення авторозподілу - з 1-го листопада по 1-е грудня 2023 року розподілено 11 196 старих справ, дисциплінарне провадження в яких не завершено попереднім складом Ради та скарг, які надійшли з 5 серпня 2021 року до 31 жовтня 2023 року. З них за поточний тиждень – 2 857.

З 1 листопада по 1 грудня також розподілено 762 нові справи, що надійшли з 1 листопада 2023 року, з них за поточний тиждень – 225.

«У процесі авторозподілу здійснюється об’єднання скарг  різних заявників стосовно одного й того самого судді чи скарг стосовно суддів різних судових інстанцій, які здійснювали судочинство в одній судовій справі. Окремі справи можуть містити 15-20 проваджень, які потребують об’єднання.  Тож цей кропіткий процес потребує більше часу.

Вища рада правосуддя у своїй діяльності сповідує принципи прозорості та транспарентності, наслідком цього, зокрема, є те що інформація про уже розподілені скарги (деталізована інформація про автоматизований розподіл) розміщена у рубриці «Реєстр автоматизованого розподілу матеріалів між членами ВРП» у розділі «Діяльність» на сайті ВРП. Під час пошуку скарги слід орієнтуватися на фактичну дату її подання. У реєстрі є можливість ознайомитись з усіма аспектами авторозподілу тієї чи іншої скарги», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя визначила, як буде розподіляти та розглядати скарги на суддів. 

Також ВРП визначила критерії пріоритетності розгляду дисциплінарних скарг. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України