Спритність рук, або Як заробляють на благодійності

13:27, 1 вересня 2017
Під суд потрапив українець, який наживався на благодійних внесках підприємств для АТО.
Спритність рук, або Як заробляють на благодійності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Одеська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який підозрюється в шахрайстві і причетності до створення фіктивної благодійної організації, повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Слідство встановило, що підозрюваний діяв у змові з іншими особами з м. Києва. Створений ними благодійний фонд понад півроку займався збором коштів для нібито допомоги на потреби українських військовослужбовців, які перебувають в зоні АТО. Громадянин обвинувачується за ч. 3 ст. 190 КК України.

Зловмисники шукали в мережі Інтернет реквізити великих підприємств, в тому числі на території Одеської області. Далі по телефону представляючись посадовцями облдержадміністрацій, зверталися до керівництва підприємств з проханням надати благодійну допомогу пораненим військовослужбовцям. Надсилали на електронну адресу підроблені реквізити та правовстановлюючі документи свого фонду.

Кошти, що надходили на рахунок зловмисники знімали в банкоматах і використовували для власних потреб.

В результаті зазначених злочинних дій постраждало понад 10 підприємств Одеської області, а сума збитків становить понад 100 тисяч гривень.

Під час обшуку в одному з будинків правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи зі схемами злочинної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Малиновського відділу поліції.

«Судово-юридична газета» повідомляла, як в Україні намагаються боротися з онлайн-злочинністю.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір