Множинне громадянство для українців: влада підготувала низку проектів

16:50, 17 липня 2022
Державна міграційна служба спільно з МВС за порученням президента вже напрацювала цілу низку проектів нормативно-правових актів, які б унормовували питання множинного громадянства.
Множинне громадянство для українців: влада підготувала низку проектів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні вже напрацювали низку механізмів, за якими б регулювалася б дія множинного громадянства. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, Державна міграційна служба спільно з МВС за порученням президента вже напрацювала цілу низку проектів нормативно-правових актів, які б унормовували питання множинного громадянства.

«Виходимо з чіткого забезпечення балансу між безпековими інтересами нашої держави, особливо в умовах повномасштабної агресії РФ, з одного боку, а з іншого - необхідності залучення того потенціалу, яким володіє закордонна українська громада в країнах ЄС в Канаді, в США, оскільки розв'язання цього питання обіцяла ціла низка попередніх президентів України», - зазначив Єнін.

Єнін запевнив, що Володимир Зеленський надає пріоритетного значення реалізації цієї ініціативи, на яку очікують мільйони українців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду