Мінцифра звернулася до компанії Meta з приводу розблокування українських блогерів у соцмережах

09:40, 29 липня 2022
З початку повномасштабної війни українські користувачі Facebook та Instagram зіткнулися з блокуванням постів та акаунтів в соцмережах.
Мінцифра звернулася до компанії Meta з приводу розблокування українських блогерів у соцмережах
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації звернулось до американської корпорації Meta щодо розблокування українських блогерів у соцмережах. Про це повідомляє Мінцифра у Телеграм.

Повідомляється, що з початку повномасштабної війни українські користувачі Facebook та Instagram зіткнулися з блокуванням постів та акаунтів в соцмережах.

"Увесь цей час команда Мінцифри намагається допомагати: ми надсилаємо запити в Meta, щоб компанія розблокувала контент українців. Майже всі запити отримують позитивне рішення — і акаунти активістів, волонтерів, блогерів розблоковують. Однак це не вирішує проблеми глобально", — зазначають в Мінцифри.

У міністерстві назвали причини чому це відбувається:

- Частина контенту у Facebook та Instagram блокується через автоматичні алгоритми соцмереж. Політика компанії щодо контенту не адаптована до реалій війни в Україні. Окрім автоматичних алгоритмів та штучного інтелекту, існує проблема в якості модерування контенту з України.

- Частина блокувань відбуваються також через надмірну активність російських ботів, що масово скаржаться на публікації.

28 липня Мінцифра направила листа президенту з глобальної політики корпорації Meta Ніку Клеггу, щоб покращити процеси модерації українського контенту. У відомстві попросили поділитися з українськими користувачами своїми списками правил з модерації Українського регіону. На думку міністерства це допоможе зрозуміти, який контент система модерації сприймає за небезпечний, а тому дозволить уникати масових блокувань.

Мінцифри звернулось до компанії Меta з приводу блокування українських блогерів у соцмережах

 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді