Вбивство українських полонених в Оленівці вчинили «вагнерівці» за вказівкою Пригожина – розвідка

18:55, 29 липня 2022
Організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони РФ, зазначили у ГУР.
Вбивство українських полонених в Оленівці вчинили «вагнерівці» за вказівкою Пригожина – розвідка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК «Вагнера» за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Вибухи в Оленівці – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта. За наявною інформацією, він  здійснений руками найманців зі складу ПВК «Вагнера» (Ліга) за особистою командою номінального власника вказаного ПВК – Євгена Пригожина. Організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони РФ», — сказано у повідомленні.

За інформацією ГУР, вибух влаштували для приховування фактів розкрадання коштів, виділених на утримання українських полонених. 1 серпня у колонію мала прибути комісія з Росії для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених. Однак реальний стан будівлі не відповідав вимогам, тому «проблему» усунули шляхом знищення приміщення, разом з розміщеними в ньому українцями. Другою метою теракту було підвищення соціальної напруги навколо України, зважаючи на суспільний інтерес до полонених Героїв «Азовствалі».

У розвідці додали, шо приміщення було спеціально обладнане для утримання полонених з «Азовсталі». Роботи у будівлі закінчилися 2 дні тому, після чого в неї перевели частину утримуваних українських захисників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді