Депутат Херсонської облради підозрюється у колабораційній діяльності

22:21, 3 серпня 2022
Виступаючи перед великою кількістю глядачів, підозрюваний популяризував РФ та її керівництво, зазначили у прокуратурі.
Депутат Херсонської облради підозрюється у колабораційній діяльності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутату Херсонської обласної ради повідомлено про підозру у колабораційній діяльності у зв'язку з організацією політичного заходу на підтримку РФ, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Херсонської обласної ради у колабораційній діяльності (ч.6 ст.111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні прокуратури у телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією прокуратури, у травні 2022 року депутат під приводом проведення у місті Нова Каховка спортивних змагань із залученням футбольних команд із РФ та використанням російської символіки організував політичний захід на підтримку країни-агресора.

«Виступаючи перед великою кількістю глядачів, підозрюваний спільно з так званим керівником військово-цивільної адміністрації міста, популяризував РФ та її керівництво. Під час публічного виступу він закликав присутніх до співпраці з окупаційною владою і висловлювався про порушення державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України», - зазначається в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ у Херсонській області.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України