В Україні можуть удвічі збільшити компенсації сім'ям, які дали притулок переселенцям в опалювальний період

15:51, 7 серпня 2022
Зараз Мінрегіон напрацьовує проєкт рішення Уряду, який буде пропонувати збільшити вдвічі розмір допомоги на опалювальний період.
В Україні можуть удвічі збільшити компенсації сім'ям, які дали притулок переселенцям в опалювальний період
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці безкоштовно прихистили сотні тисяч своїх співгромадян. Про це заявив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, коментуючи рішення Уряду про спрямування коштів на часткову компенсацію витрат за комунальні послуги за червень власникам житла, які тимчасово надали житло вимушеним переселенцям, повідомляє пресслужба Міністерства.

Так, 5 серпня Уряд прийняв рішення спрямувати 115,6 млн грн на часткову компенсацію витрат за комунальні послуги за червень власникам житла, які тимчасово надали житло вимушеним переселенцям у межах програми «Прихисток».

Зазначається, що них понад 31,6 млн грн — це кошти резервного фонду державного бюджету та близько 84 млн грн — кошти міжнародних, благодійних організацій та громадських об’єднань.

«Продовжуємо послідовно підтримувати тих, хто безкоштовно надав житло українцям, які через війну були змушені покинути свої домівки. У червні у 22 областях прихисток надали для понад 278,5 тис. ВПО. Але кількість тих, хто прихистив — набагато більша, не всі звертаються за компенсацією», — зазначив Олексій Чернишов.

Також Міністр повідомив, що зараз Мінрегіон напрацьовує проєкт рішення Уряду, який буде пропонувати збільшити вдвічі розмір допомоги на опалювальний період.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки