Олексій Резніков назвав головний «промах» РФ під час вторгнення 24 лютого

11:19, 11 серпня 2022
Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, не бувши до нього підготовленою.
Олексій Резніков назвав головний «промах» РФ під час вторгнення 24 лютого
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони Олексій Резніков назвав головний «промах» Росії під час вторгнення 24 лютого. Про це він розповів в інтерв'ю УП.

За його словами, Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, не бувши до нього підготовленою. Війська почали наступ, не сформувавши ударних угруповань.

«Станом на 24 лютого росіянами не було утворено ударних угруповань у повному розумінні військового мистецтва. Це я не сам придумав як цивільна особа, це військові мені пояснили на рівні Генштабу, що ударне угруповання для наступу передбачає певні ознаки: органи управління і органи забезпечення, і госпіталі, і логістичні ланцюжки, і ударні групи, і т.д», - каже Резніков.

Тобто, за його словами, на всіх ризикованих зонах (вторгнення з Білорусі, наступ на півдні), росіяни не мали ознак завершеного формування масштабного ударного угруповання.

«Власне кажучи, наслідком цього в тому числі стала можливою послідовна деокупація нами Київщини, Чернігівщини та Сумщини. Коли я висувався на Чернігівщину, то я у генерала Ніколюка спитав: «Що вас найбільше вразило як військового?». І він каже, що найбільше вразило, як росіяни порушили свої ж інструкції і правила», - зазначає Резніков.

Глава Міноборони пояснює, за правилами, спочатку артилерія відпрацьовує територію, потім ідуть танки, а потім вже піхота.

«Але вони настільки були переконані, що нахапцем нас візьмуть, що покинули артилерію позаду себе і танками та БТР-ми поїхали на Бровари захоплювати Київ. І ще й везли з собою парадну форму. Це означає, що вони пішли у наступ, не бувши остаточно готові. Тому і їхні логістичні ланцюжки різалися нами так легко. Те ж саме відбулося і в Білорусі», - підкреслив Резніков.

Він розповів, з точки зору військового мистецтва в Міноборони бачили, що росіяни не готові, і тому казали, що для формування остаточного ударного угруповання їм потрібен ще час - тиждень, два, три.

«Я кожен раз питав військових, чи ми це побачимо (що російська армія готова до наступу - ред.). Так, побачимо». Так, більш скептично були налаштовані наші американські партнери. Але ті ж партнери, в принципі, були переконані, що 72 години - і Київ впаде. Однак цього ж не відбулося», - підсумував Резніков.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва