Смог на Київщині: стало відомо, через що забруднилося повітря

08:59, 29 серпня 2022
У Києві та області спостерігається імла, але це явище не є аномальним чи небезпечним.
Смог на Київщині: стало відомо, через що забруднилося повітря
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пожежі в Чорнобилі не пов'язані зі смогом, який поширився в Київській області. Про це повідомило Держагентство України з управління зоною відчуження.

"Київщину оточив смог, а жителі столиці та сусідніх районів скаржаться на запах гару. Однак це не пов‘язано з осередками займання в Чорнобильській зоні відчуження, які були зафіксовані в прикордонних районах 24 серпня 2022 року супутниками NASA FIRMS. Наразі у Київській області відмічається імла - атмосферне явище, яке полягає у погіршенні метеорологічної дальності видимості в нижньому шарі атмосфери за рахунок підвищених частинок пилу, диму та гарі.

Станом на 28 серпня 2022 року по Зоні відчуження залишається 3 осередки займання з 4. Відкритого горіння не спостерігається, лише тління та задимлення у Денисовецькому, Паришівському та Котовському лісництвах", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Київ знову увійшов до десятки міст світу із найбільш забрудненою атмосферою та очолив міста України за цим показником.

У Вишгородському районі Київської області сталося загоряння торфу. Киянам радили зачинити вікна і обмежити перебування на вулиці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду