Вивезення українського зерна до РФ: підозрюються псевдокерівники Запорізької зернової компанії

22:00, 22 вересня 2022
Громадянин РФ очолив так зване державне унітарне підприємство «Державний зерновий оператор», де зберігалося понад 42 тисячі тонн зерна.
Вивезення українського зерна до РФ: підозрюються псевдокерівники Запорізької зернової компанії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину України та двом громадянам РФ в організації діяльності зернової компанії та постачанні до РФ викраденого українського урожаю. Про це повідомляє пресслужба ОГП.  

За даними слідства, громадянин РФ очолив так зване державне унітарне підприємство «Державний зерновий оператор», де зберігалося понад 42 тисячі тонн зерна. Разом зі своїм так званим заступником – теж громадянином РФ та місцевим колаборантом вони організували захоплення елеваторів, конфіскували продукцію, а також скуповували у населення зерно за заниженими цінами. В подальшому ця сільськогосподарська продукція транспортувалася до тимчасово окупованої території Криму, а також поставлялася покупцям на території РФ – ТОВ «Кубань-Форвард» і ТОВ «Компания «Апрель» (м.Краснодар).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СБУ за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму СБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді