САП оскаржить виправдувальний вирок екснардепу Дмитру Колєснікову, який отримав 738 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві

17:08, 22 вересня 2022
Гроші він отримав на витрати за винайм номеру у готелі «нібито через те, що не мав власного житла в столиці», — зазначили у САП.
САП оскаржить виправдувальний вирок екснардепу Дмитру Колєснікову, який отримав 738 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що прокурорами САП готується апеляційна скарга на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 вересня 2022 року, яким депутата Верховної Ради VIII скликання визнано невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, у зв’язку із недоведеністю наявності в його діях складу даного кримінального правопорушення.

«Прокурори не погоджуються з таким рішенням суду і будуть відстоювати свою позицію у суді апеляційної інстанції.

Як вже повідомлялось, у ході досудового розслідування прокурорами САП та детективами НАБУ встановлено, що протягом грудня 2014 року – жовтня 2018 року колишній народний обранець незаконно отримав із державного бюджету 738,74 тис. гривень компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Проте слідством встановлено, що у народного обранця було власне житло в столиці і він свідомо приховав цей факт», — повідомили у пресслужбі САП.

Як випливає з даних сайту Судової влади, йдеться про екснардепа від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова.

Вирок ухвалила колегія суддів ВАКС у складі Віталія Крикливого, Маркіяна Галабали і Віктора Ногачевського. Останній висловив окрему думку щодо того, що Колєснікова треба було визнати винуватим.

Справу передали до суду 22 червня 2020 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва