Брав щомісячну «данину» від підлеглих: викрито одного з керівників управління юстиції в Одеській області — ОГП

10:53, 6 жовтня 2022
В ОГП повідомили, що зловмисник «налагодив протиправну схему систематичного вимагання щомісячної неправомірної вигоди від підлеглих осіб».
Брав щомісячну «данину» від підлеглих: викрито одного з керівників управління юстиції в Одеській області — ОГП
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора повідомив, що на одержанні неправомірної вигоди викрито та повідомлено про підозру посадовцю управління юстиції в Одеській області та його спільнику (ч. 3 ст. 368 КК України).

«За даними слідства, заступник начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області за попередньою змовою із громадянином налагодили протиправну схему систематичного вимагання щомісячної неправомірної вигоди від підлеглих осіб за невчинення перешкод в їх професійній діяльності.

Під час одержання частини грошових коштів їх затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів», — сказано у пресслужбі.

В СБУ додали, загальний обсяг поборів з кожного підпорядкованого начальника структурного підрозділу становив понад 1 тис. дол. в місяць.

«Крім того, організатор оборудки забирав собі половину від встановленої премії для підлеглих, яку вони отримують за стягнутий з порушника виконавчий збір», — повідомили в СБУ.

Раніше ми писали, що очільника Броварської районної військової адміністрації затримали на хабарі за внесення даних до системи «Шлях».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва