Рада прийняла за основу урядовий законопроєкт про Митний тариф: що він передбачає

17:20, 6 жовтня 2022
Законопроект пропонує адаптувати статистичну систему України до міжнародних методів, стандартів та класифікації, усунути розбіжності у версіях систем української класифікації товарів та країн – торговельних партнерів.
Рада прийняла за основу урядовий законопроєкт про Митний тариф: що він передбачає
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт про Митний тариф, поданий Кабінетом Міністрів (реєстр № 7737). Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

У пояснювальній записці зазначається, що чинний Митний тариф України побудовано на основі шостої редакції Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2017 року, тоді як застосування заходів тарифного та нетарифного регулювання в більшості країн світу, зокрема в країнах ЄС, із 1 січня 2022 року здійснюється на основі сучасної сьомої редакції ГС-2022.

У зв’язку з цим виникає ряд ускладнень, пов’язаних, зокрема, із розбіжностями в товарних кодах країни-експортера та України під час митного оформлення продукції, що імпортується, а також неможливістю зіставлення митної статистики, наданої в рамках домовленостей про обмін статистичною інформацією тощо.

Документ передбачає приведення товарної номенклатури України у відповідність до вимог до сучасної, сьомої редакції Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2022 року на виконання міжнародних зобов’язань, а також стандартизацію зовнішньоторговельної документації.

Також проєкт пропонує адаптувати статистичну систему України до міжнародних методів, стандартів та класифікації, усунути розбіжності у версіях систем української класифікації товарів та країн – торговельних партнерів.

Крім цього, законопроєкт має на меті прискорення та спрощення процедури митного оформлення товарів під час здійснення зовнішньоторговельних операцій. Примітно, що проєктом нового Митного тарифу України не передбачається зміна ставок ввізного мита на товари, а лише зміна класифікації окремих товарів.

Раніше ми писали, що Рада закликала ЄС продовжити безмитну торгівлю для українських товарів.

Також Рада прийняла за основу законопроект про збільшення штрафів за порушення авторських прав.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду